Wedstrijdverslag

Finale ranking (b-licentie)

Kaffee in de Vrie (Oirsbeek)

Vandaag was het dan zover: het slot van het dartseizoen. Alle prijzen zijn verdeeld behalve de toernooiranking. We keerden weer terug naar Oirsbeek, daar waar de vorige keer de 5e ronde werd gehouden. Hubert ging mee voor de sfeer en steun, want hij stond gedeeld 26e, waar alleen de nummer 1 t/m 16 mochten meedoen.

De 1e ronde was het:

Arend die nipt van Pascal wint;
Alex van Bree die van zoon Bjorn wint;
Corina die Henri verrast;
Roy Hellemons die Dennis Hermse verslaat; de winnaar van de vorige keer in dit cafe verliest vroeg;
Ralf Vranken die van Frank Thomas wint;
Jeroen van Hal die Hubert Feldkamp verslaat;
En Maurice had een vrijlot. Had Huber dus toch mee kunnen doen;

Zelf mocht ik tegen Marcel Claessen. Een beetje stroef maar wel heel effectief maak ik er 3-0 van. Toch een rondje verder dan gedacht.

Dan zijn alle kwartfinales aan de gang. De nummer 1 en 2 mogen tegen elkaar. Arend Sabel en Alex van Bree maken er een spannend potje van maar Alex wint uiteindelijk. Maurice mag tegen Corina, maar Corina weet ook nu te winnen. De enige vrouw die zich plaatste voor de finale van de B-licentie schakelt weer iemand uit om de halve finale te bereiken. In de 3e kwartfinale is het Ralf Vranken die van Roy Hellemons wint.

Er bleven er maar 2 over. Jeroen van Hal (tafeltje verder) en ikzelf. Ik weet met een beetje geluk de eerste 2 legs te pakken. Kwam vooral op de dubbel aan. Daarna maak ik er zelfs 3-0 van. Dan gaat Jeroen zijn triples weer vinden en komt 1 leg terug, maar op het punt dat het eigenlijk 3-2 moet worden gaan de dubbels weer langs en pak ik mijn kans. 4-1 winst.

De halve finales dan. Alex mag tegen Corina, Ralf mag tegen mij. Corina lijkt even nog een stuntje in huis te hebben, maar net op dat moment is het toch Alex die shot en de finaleplaats veiligsteld.

Mijn halve finale begon zacht gezegd slecht. 2 dubbelbattles worden verloren, maar ik laat het koppie niet hangen en kom terug. Bij 3-3 blijkt dat het hier gaat om een best-of-9. Even wachten met de bull dus. Ik break weer en komt 4-3 voor. In leg 8 kom ik net te kort en maakt Ralf er toch een echt best-of-9 van. De bull win ik. Ik neem een voorsprong en sta deze ook niet meer af. Dubbel gaat raak en ik mag, tegen alle verwachtingen in, de finale gaan spelen.

De droomfinale dan. Alex van Bree AKA "Lex Devil" mag het opnemen tegen Tim Duijsings AKA ... (vul maar eens wat in). We houden het spannend en breaken elkaar constant. 1-1, 2-2. Dan verzuim ik de break weer te nemen waarna Alex 112 finisht. 2-3 achter. Maar net als in de halve finale ga ik gewoon door en pak mijn eigen leg. 3-3. Dan is het Alex die ruim voorligt in de 7e leg. Maar Bull, dubbel 12, dubbel 6, dubbel 3 en dubbel 1 willen niet. Ik krijg een kans vanaf 66, en die moet je mij eigenlijk niet geven als het een beetje loopt. 10-16-tops voor 3-4. Die kwam aan en ik vloog de volgende leg weer uit de startblokken. Tops wil niet meteen, maar dubbel 10 valt gelukkig wel. 5-3. En toch een redelijk niveau, aangezien we alle andere finales hadden ingehaald.

Tim wint de finale ranking B-licentie 2010/2011

Weer het hele veld verslagen. Als alles meezit dan maak ik het iedereen knap lastig. Misschien was Hubert wel mijn grootste concurrent geweest als hij mee had mogen doen. Maar darten is en blijft een onvoorspelbaar spelletje. En ook een leuk spelletje, als je maar wint ;) De jackpot werd geind (geen prijsuitreiking) en we keerden huiswaarts. Komende donderdag eens kijken wat komend seizoen brengt, en natuurlijk de feestavond op zaterdag.

De verslaggever zegt aju.

© Tim